YOĞURTLU TAZE BEZELYE SALATASI 🥗
Malzemeler:
🥗 Yarım kilo taze bezelye
🥗 1 kase yoğurt 🥗 2-3 diş sarımsak
🥗 1 tatlı kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı 🥗 1 tatlı kaşığı biber salçası
🥗 Tuz, pulbiber, kırmızı toz biber
Yapılışı:
🥗 Taze bezelyeler ipleri çıkarılarak ayıklanır.
🥗 Bir tencerede su kaynatılır. Kaynayan suyun içerisine bezelyeler atılır ve yumuşayana dek haşlanır.
🥗 Ardından süzülür. Ilınınca avuç içinde hafif suyu sıkılır. Sonra bıçakla büyük olacak şekilde doğranır bir kaba alınır.
🥗 Yoğurt sosu için yoğurt ve ezilmiss sarımsaklar bir kapta karıştırılır. Bezelyelerin üzerine tuz gezdirilir. Üzerine yoğurtlu sos gezdirilir ve harmanlanır. 🥗 Bir tavada zeytinyağı ve tereyağı eritilir. İçerisine salça, pul biber ve kırmızı toz biber eklenir. Biraz kavurulur. Salatanın üzerine gezdirilir. Servise hazır. Afiyet olsun. .
Hiç yorum yok:
Comments