🍅Kışlık Konserve Domates Sosları
Hazırlanış🍅
Tarife başlamadan önce kullanılmamış kapak ve kavanozlar yıkanıp 5 dakika kaynatılır,daha sonra kurutulup kenara alınır.
İstenilen kiloda domates blender ile ezilir,ocakta bir miktar suyunu çekene kadar pişirilir. (📌Domatesleriniz çok suluysa suyunun bir kısmını alabilirsiniz) (📌Biz koyu kıvamlı seviyoruz ve suyunun yarısından fazlasını çekene kadar pişiriyoruz,suyunu çektirmesini kendinize göre ayarlayabilirsiniz.)
Suyu azalınca damak tadına göre tuz ve 5 kilo domatese 1 çay bardağı zeytinyağı olacak şekilde zeytinyağı eklenir.
Kaynar vaziyetteyken kavanozlara paylaştırılır hızlı bir şekilde kapakları sıkıca kapatılır ve ters çevrilir.
24 saatin sonunda kavanozlar kontrol edilir,sızma yoksa kavanozlar serin,kuru ve ışık almayan bir yerde muhafaza edilir.
Sızma yapan kavanoz olursa onu bir an önce tüketmeliyiz,konserve olarak kaldırılmaz.
🍅En çok tükettiğimiz soslardan biridir,makarnaya sos,kahvaltıda,pilavlarda,çorbalarda,sebze kızartmalarının üzerine,mutfakta istediğiniz zaman kullanabilirsiniz❤️
Hiç yorum yok:
Comments