renkli tatlım enfes 🍒🍒🍒🍒
🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒
🍒 Vişneli muhallebi için
🍒 1 litre süt
🍒 1 su bardağı toz şeker
🍒 1 yumurta sarısı
🍒 3 yemek kaşığı un
🍒 2 yemek kaşığı nişasta
🍒 1 yemek kaşığı tereyağı
🍒 1 paket vanilya
🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒
🍒 Vişne sosu için
🍒İki su bardağı vişne suyu
🍒1 yemek kaşığı nişasta
🍒3 yemek kaşığı toz şeker
🍒 1 tatlı kaşığı tereyağı, sosun parlaması için
🍒 Gelelim yapılışına muhallebi için olan tereyağı ve vanilya hariç bütün malzemeleri koyun Bir tencereye
Ve karıştırıp ocağa alın muhallebi pişene kadar durmadan karıştırın piştikten sonra içine Bir yemek kaşığı tereyağı ve vanilya yi ekleyip karıştırın ocaktan alın bi kenera ara ara karıştırarak üzerinin kabuk tutmasını engelleyin
Vişne sosu için Vişne suyunu sos tencersine dokup şekeri nişasta yi da ekleyin karıştırın onun da ocağa alın pişirin pişince ocaktan alın içine tereyağını atıp karıştırın ve kuplara bölüşturun biraz soğuduktan sonra üzerine muhallebi yide aynı şekilde bölüşturun isterseniz kat kat devam da edebilirsiniz ben en üzerlerini süslemek için bayat lamiş keklerimi kullandım ve nar taneleriylede hafif dokunuşlarla sundum 🍒
Hiç yorum yok:
Comments