Column Left

7 Aralık 2020 Pazartesi

Bulgur Köftesi

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

 BULGUR KÖFTESİ

Malzemeler

1 s.b koftelik ince bulgur

1 su bardağı sıcak su

Yarım su bardağı irmik

1 yumurta

Yarım yemek kaşığı salça

3-4 yemek kaşığı un

Pulbiber

Tuz

Sosu için

1 küçük boy soğan







Yarım yemek kaşığı domates salçası

Yarım yemek kaşığı biber salçası

2 yemek kaşığı sıvıyağ

1.5 yemek kaşığı tereyağ

1 diş sarımsak

Nane

Pulbiber

Tuz

Üzeri için

1 kase yoğurt

1 diş sarımsak

Yapılışı

1 su bardağı ince bulguru derin bir kap içine koyun. Üzerine 1 su bardağı sıcak su döküp karıştırın. Üzerini kapatıp bulgur şişene kadar 5-10 dakika bekleyin.

Şişen bulguru karıştırın. Üzerine irmik, yumurta, salça, pulbiber ve tuzu ilave edip köfte kıvamına gelene kadar iyice yoğurun.

Kıvam çok katı yada zor yuvarlanıyorsa az miktarda su koyup tekrar yoğurun

Yada çok yumuşaksa üzerine un ilavesi yapabilirsiniz.

Ara ara elinizi yıkarak ( yapışmaması için)

Köfteleri misket büyüklüğünde yuvarlayın.

Yaptığınız köfteleri hafif unlanmış tepside sallayıp, hafif una bulanmasını sağlayın.Hazırladığınız köfteleri geniş bir tencerede haşlayınSosu için. Tereyağ sıvıyağ karışımında ince doğranmış soğan ve sarımsağı kavurun. Salça ve baharatları ilave ettikten sonra köfteleri haşladığınız sudan 1 çay bardağı alıp soğanların üzerine dökün ve pişirin.Pişen köfteleri süzüp sosuyla birlikte karıştırın.Soslu bulgur köftelerini servis tabağına alın.üzerine sarımsaklı yoğurt döküp servis yapın.

Afiyet olsun



Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments