Column Left

8 Aralık 2020 Salı

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

 YEŞİL MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI 🍽


Malzemeler:

🍽 1 su bardağı iri pilavlık bulgur

🍽 Yarım su bardağı yeşil mercimek

🍽 1 yemek kaşığı tereyağı

🍽 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ

🍽 Tuz

🍽 3 su bardağı sıcak su


Yapılışı:







🍽 İlk olarak yeşil mercimekleri bir tencereye alıyoruz ve üzerini geçecek kadar su dolduruyoruz. Ocağa alıyoruz. Kaynadıktan sonra altı kısık olarak 5 dakika kaynatıyoruz. Ardından süzüyoruz. 🍽 Pilav yapacağımız tencereye sıvıyağ alınır. Biraz ısınınca içerisine yıkanan bulgur eklenir. 2-3 dakika kavurulur. Ardından içerisine haşlanan mercimekler eklenir. Tekrar karıştırılır. 🍽 Sonra üzerine 3 su bardağı sıcak su eklenir. Tuzu eklenir ve karıştırılır. Kaynayınca altı en kısığa alınır. Üzerine tereyağı bırakılır ve kapağı kapatılır. En kısık ateşte suyunu çekene dek pişirilir.

🍽 Dinlendirilir ve servise hazır. Afiyet olsun. .

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments