PEYNİRLİ DEREOTLU KAŞIK DÖKMESİ 🥞
Malzemeler:
🥞 2 adet yumurta 🥞 1 su bardağı yoğurt 🥞 Yarım çay bardağı sıvı yağ
🥞 1,5 su bardağı un
🥞 1 paket kabartma tozu
🥞 Tuz, pul biber, karabiber
🥞 Dilediğiniz miktar rende kaşar peyniri 🥞 Dilediğiniz miktar doğranmış dereotu
🥞 Sıvı yağ (tavayı yağlamak için)
Yapılışı:
🥞 Kullanılan su bardağı 200 ml dir.
🥞 Bir kapta yumurta, yoğurt, sıvı yağ, un, kabartma tozu, tuz, pulbiber, karabiber iyice çırpılır. Ardından içerisine kaşar peyniri ve dereotu eklenip karıştırılır. 🥞 Yapışmaz bir tavanın tabanına bir fırçayla az sıvı yağ sürülür. Orta ateşte ısıtılır. Üzerine kaşıkla dilediğiniz büyüklükte hamurdan parçalar bırakılır. Üzeri göz göz olunca diğer tarafı çevirilir. İki tarafı da pişince servis tabağına alınır. Hamur bitene kadar aynı işlem uygulanır. Ve servise hazır. Afiyet olsun.
.
Hiç yorum yok:
Comments