RENKLİ ERİŞTELİ PİLAV
Malzemeler
* 1 avuç havuçlu erişte
* 1 avuç ıspanaklı erişte
* 1 avuç sade erişte
* 1,5 su bardağı. Yasemin pirinci( sedir pirinç)
* 1 tatlı kaşığı tuz
* Yarım çay bardağı sıvı yağ
* 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
* Sade erştede olur. Hazır erşte olur.
Hazırlanışı
1. Tencereye tere yağı ve az sıvı yağını koyun sonra yıkanmış pirinçleri ilave edip karıştırın 3 dakika kadar pişirin sonra erişteleri ilave edin üzerine çıkacak kadar kaynamış su ilave edip tuzunu koyun. Ben yarı su yarı tavuk suyu koydum. Siz yoksa tavuk suyunuz tavuk tablette kulanabilirsiniz.
2. Bolca çok ince kıyılmış taze dereotu koydum önce yüksek ateşte 4 dakika pişirdim sonra karıştırıp kapağını kapatıp en kısık ayarda suyu çekilene kadar pişirin. Kapağını açın bakın suyu az ise üzerine kaynar su koyup karışıtırın tekrar kapağı kapatın. Demlensin güzelce . Çok çok lezzetli oluyor
3. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Comments