Column Left

8 Aralık 2020 Salı

KÜMBET PASTA

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

 KÜMBET PASTA

MALZEMELER

KEKİ İÇİN

4 yumurta

1 su bardağı toz şeker

2 çorba kaşığı sıcak su

2 çorba kaşığı sıvıyağ

1 su bardağı un

1 paket vanilya

Yarım paket kabartma tozu

MUHALLEBİ İÇİN

4 su bardağı süt

1 su bardağı toz şeker

3 çorba kaşığı un(silme olmasın)

2 çorba kaşığı nişasta

2 çorba kaşığı kakao

1 paket vanilya

1 tatlı kaşığı tereyağı

ÇİKOLATA SOSU İÇİN

1 su bardağı süt

1 tatlı kaşığı un

1 çorba kaşığı kakao

Çeyrek çay bardağı toz şeker

Yarım paket vanilya







HAZIRLANIŞI

Keki icin yumurta ve şekeri boza kıvamına gelinceye kadar çırpıyoruz. Sıcak suyu azar azar ilave edip çırpmaya devam ediyöruz. Toz şeker eriyince sıvıyagı ekleyip biraz daha çırpıp elenmis un, kabartma tozu ve vanilyayı ekliyoruz. Yaglanmış yuvarlak borcam ya da kelepceli kalıba karışımı döküyoruz.( ben 24 cm yuvarlak borcam kullandım) Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. Kürdan testi yapıp piştigini anlayınca fırından alıp soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca enlemesine ikiye bölüyoruz. Muhallebisi icin vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeleri bir tencereye alıp karıştırıyoruz. Ocağın üzerine alıp kaynayana kadar sürekli karıştırıyoruz. Kaynamaya başlayınca tereyağı ve vanilyayı ekleyip ocaktan alıyoruz. Orta boy derin yuvarlak bir kabın içerisine streç serip üzerine ikiye ayırdığımız keklerden birini yerleştiriyoruz. Birkaç kaşık sütle keki ıslatıp ilk sıcağı çıkan muhallebiyi döküyoruz. Diğer keki de süt ile ıslatıp üzerine kapatıyoruz. (Kekiniz kaba buyük gelirse fazla gelen kısımları bıcakla kesebilirsiniz) Iyice yerleştirip bastırıyoruz streci kenarlarlarından üzerine doğru sıkıca kapatıyoruz. Buzdolabında en az 8 saat dinlendiriyoruz. Dinlenen tatlıyı ters çevirip strecinden ayırıyoruz. Hazırladığımız çikolata sosunu ılıyınca tatlının üzerine döküyoruz. Deneyen herkese afiyet olsun ❤



Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments