Column Left

3 Şubat 2021 Çarşamba

Kıymalı Pide

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

 




Bütün övgüleri üzerine toplayacak harika bir tarif bu💯Ustasından aldığım tarifiyle evde nefis pideler yapmak isterseniz mutlaka deneyin💯İç harcını istediğiniz şekilde hazırlayabilirsiniz her türlüsü nefis olur👌🏻


KIYMALI PİDE


📌MALZEMELER


Hamuru için;


2,2-5 su bardağı ılık su

1 Paket toz maya

2 silme tatlı kaşığı toz şeker

2 silme tatlı kaşığı tuz

Yarım çay bardağı sıvı yağ

5 su bardağı un


Kıymalı harcı için;


450 gr kıyma

1 adet büyük boy soğan

4 yemek kaşığı zeytinyağ

2 adet yeşil biber

1 adet kapya biber

Tuz,kimyon,toz kırmızı biber,karabiber


📌YAPILIŞI


Yoğurma kabına ılık suyu toz sekeri ve mayayı alarak karıştırıyoruz.Mayanın aktifleşmesi için on dakika bekliyoruz.Daha sonra un hariç diğer malzemeleride ekleyerek unu ilave etmeden başlıyoruz.Hamur hafif ele yapışan bir hamur olmalı fazla un eklemeyin.Hamuru toparlayıp üzerini kapatarak 45 dakika kadar mayalanmaya bırakıyoruz.Bu sırada iç harcımızı hazırlıyoruz.Bir tavaya yağ ile birlikte kıymayı alıp kavurmaya başlıyoruz.Ardından doğranmış soğan ve biberleride alarak biraz daha kavuruyoruz.En son baharatlarıda atıp karıştırıp soğumaya birakiyoruz.Mayalanan hamuru biraz daha yoğurup bezeler yapiyoruz(Ben dokuz adet beze yaptım.Siz istediginiz büyüklükte de bezeleri yapıp,daha fazla ya da daha az pideler yapabilirsiniz)Bezeleri çok hafif unlayarak oval açıyoruz.Iki kenardan rulo yapıp kenarlarından birleştiriyoruz.Fırın tepsisine alıp hamuru düzelterek kıymalı harçtan yayıyoruz.Bütün bezelere aynı işlemi yapıyoruz.Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pisiriyoruz.Fırından çıkan pidelerin kenar kısımlarına tereyağı sürüyoruz.Ben pisirmeden önce ortalarına biraz kaşar peyniri biraktim.


📌Not: Kıymalı harcı isterseniz malzemelerini küçük küçük doğrayarak çiğden de yapabilirsiniz.Evdekiler hafif kavrulmuş daha çok sevdiği için o ben sekilde yaptım.Aynı hamurla farklı iç harçlar hazırlayarak ta yapabilirsiniz.Kenar kısımları daha düzgün görünsün diye içe doğru rulo şekliyle sararak yaptım.Siz yine isterseniz hamuru düz açıp, iç malzemesini koyduktan sonra üzerine katlayarakta yapabilirsiniz.

Afiyet olsun

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments