KİVİ SOSLU PASTA 🥝
Kek İçin:
🥝 2 yumurta
🥝 1 su bardağı toz şeker
🥝 1 su bardağı süt
🥝 Yarım su bardağı sıvıyağ
🥝 1,5 su bardağı un
🥝 Yarım paket kabartma tozu
🥝 1 paket vanilya
🥝 Keki ıslatmak için 1 su bardağı süt
Krema İçin:
🥝 1 litre süt
🥝 6 yemek kaşığı un
🥝 2 çay bardağı şeker
🥝 1 paket vanilya
🥝 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
Kivi Sos İçin:
🥝 3 adet büyük boy kivi
🥝 Yarım su bardağı toz şeker
🥝 2 tatlı kaşığı Mısır nişastası
🥝 1 su bardağı su (oda sıcaklığında)
Yapılışı:
🥝 Kek için, bir kapta yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz. Ardından süt, sıvıyağ, un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip bir kek harcı elde ediyoruz.
🥝 Yağladığımız büyük boy kare borcama harcı döküyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dk pişiriyoruz. Her fırın farklı pişireceğinden kürdanla kontrol ediniz.
🥝 Krema için süt, şeker ve unu bir tencerede karıştırarak orta ateşte pişiriyoruz. Üzeri göz göz olunca vanilya ve tereyağını ekliyoruz. O şekilde de karıştırıp soğuması için kenara alıyoruz.
🥝 Pişen kek ılınınca 1 su bardağı sütü üzerine gezdiriyoruz. Ardından soğumuş olan kremayı blenderdan geçirip akışkan hale getiriyoruz. Kekin üzerine kremayı seriyoruz.
🥝 Sos için kivi ve şekeri blenderdan geçiriyoruz. Sonra başka bir kapta nişasta ve suyu karıştırıyoruz. Tencereyi ocağa alıp şekerle kiviyi pişiriyoruz. Kaynamaya başlayınca hazırladığımız nişastalı suyu ilave ediyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz. Bu şekilde de kaynayınca altını kapatıyoruz ve ılık olması için kenara alıyoruz.
🥝 Sosu da üzerine gezdiriyoruz. 3-4 saat buzdolabında dinlendiriyoruz ve servise hazır.
✨ Su bardağı 200ml. Çay bardağı 120 ml.
Hiç yorum yok:
Comments