Yalancı profiterol milföy ile
Malzemeler
Milföy
Kreması için
3 su bardağı süt
2 yumurta sarısı
Bir su bardağından bir parmak eksik toz şeker
Bir paket vanilya
İki dolu yemek kaşığı nişasta
Bir yemek kaşığı tereyağ
Çikolata sosu için
Bir kutu krema
Bir paket sütlü bir paket bitter çikolata
Milföylerin bir karesini dörde bölün daha sonra yağlı kagıt serili fırında pişirin
Kreması için sut nişasta şeker yumurta sarısını karıştırın iyice sapnta altını yakıp göz göz olana denk pişirin altını kapatınca tereyağ ve vanilyayı ekleyip karıştırın
Çikolata sosu için kremayı kaynama noktasına gelince altını kapatıp çikolataları ekleyin iyice karıştırıp çikolata eriyince hazırdır
Pişen milföylari ortadan ayırın ilk önce krema ama krema iyice soğumuş olmalı sıcak krema hamur olmasını sağlar sonra muz koyup kapatın borcuma böyle hepsini dizin daha sonra iyice soğuyup koyulaşan çikolatayı üzerine gezdirin afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Comments