Column Left

14 Aralık 2020 Pazartesi

Kıymalı pide tarifi

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Kıymalı pide tarifi


Hamuru için

İki su bardağı ılık suya bir tatlı kaşığı şeker bir paket kuru maya ekleyip karıştırın 15 dk kadar mayalanmasını bekleyin

Yoğurma kabında mayalı su karışımına iki yemek kaşığı yoğurt

Yarım su bardağı sıvı yağ

Tuz

Aldığı kadar un ekleyip güzelce yoğurun ele hafif yapılan yumuşak bir hamur yoğurup mayalanmaya alın

Hamur iki katına çıktı mı olmuş demektir







İç harcı için

Orta yağlı kıyma

Bir büyük baş soğan

İki büyük domates

Dört beş dal sivri biber

Tuz

Karabiber

Bir yemek kaşığı salça

Az sıvı yağ


Kıymayı bir kaba alıp domates ve biberi rondodan çekin soğanı rendeleyin tuz karabiber yağ salça isterseniz maydonozda ekleyip birbirine iyice karıştırın


Hamuru avuç içi kadar bezelere ayırıp un serip pide şeklinde uzununa açın kıymalı harcı üzerine sürüp iki unun kapatıp kenarları hafif kıvırın üzerine sıvı yağ sürüp fiırına verin alt üst pişirince fırın telinin üzerine alın ki çıtırlıgı gitmeden altı buhar olmadan yiyin 👌🏻

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments