Kıymalı pide tarifi
Hamuru için
İki su bardağı ılık suya bir tatlı kaşığı şeker bir paket kuru maya ekleyip karıştırın 15 dk kadar mayalanmasını bekleyin
Yoğurma kabında mayalı su karışımına iki yemek kaşığı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
Tuz
Aldığı kadar un ekleyip güzelce yoğurun ele hafif yapılan yumuşak bir hamur yoğurup mayalanmaya alın
Hamur iki katına çıktı mı olmuş demektir
İç harcı için
Orta yağlı kıyma
Bir büyük baş soğan
İki büyük domates
Dört beş dal sivri biber
Tuz
Karabiber
Bir yemek kaşığı salça
Az sıvı yağ
Kıymayı bir kaba alıp domates ve biberi rondodan çekin soğanı rendeleyin tuz karabiber yağ salça isterseniz maydonozda ekleyip birbirine iyice karıştırın
Hamuru avuç içi kadar bezelere ayırıp un serip pide şeklinde uzununa açın kıymalı harcı üzerine sürüp iki unun kapatıp kenarları hafif kıvırın üzerine sıvı yağ sürüp fiırına verin alt üst pişirince fırın telinin üzerine alın ki çıtırlıgı gitmeden altı buhar olmadan yiyin 👌🏻
Hiç yorum yok:
Comments