Column Left

7 Aralık 2020 Pazartesi

Vezir Parmağı

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

 Vezir Parmağı 

Malzemeler ;

125 ve Margarin veya Tereyağı

1 çay bardağı Sıvıyağ

1 çay bardağı Toz Şeker

1 adet Yumurta

1 paket Vanilya

1 paket Kabartma Tozu

Aldığı Kadar Un

Bulamak İçin;

1 çay bardağı İrmik

Şerbet İçin;

3 su bardağı Toz Şeker

3,5 su bardağı Su

3-4 damla Limon Suyu

Tarifi;







Öncelikle şerbeti hazırlayalım şeker ve su kaynayınca limon suyu ilave edilir 10 dakika daha kaynatılır ve soğumaya bırakılır.Oda sıcaklığında yumusamış margarin şeker ve sıvıyağ iyice karıştırılır.Yumurta ve vanilya eklenip karıştırılır.Son olarak aldığı kadar un ve kabartma tozu ilave edilip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.

Hamurdan parçalar kopartılıp parmak şeklinde yuvarlanır (istenilen şekilde yapabilirsiniz)

Tamamı irmiğe bulanır, ve yağlanmış tepsiye dizilir,

Kalan hamurlar İçin aynı işlem uygulanır,

170 derecelik ısıtılmış fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirilir.

Fırından çıkardıktan 5 dakika sonra şerbet ile buluşturulur,

Soğuduktan sonra servise hazır 👍🏻

Afiyet olsun birkadiningunlugu‘ne tesekkurler.



Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments