Column Left

7 Aralık 2020 Pazartesi

Ispanaklı Havuçlu Gül Böreği

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

 Ispanaklı Havuçlu Gül Böreği

Malzemeler;

5 adet Yufka

1 kilo Ispanak

2 adet Havuç

2 adet Soğan

2-3 kaşık Zeytinyağı

Tuz, Karabiber, pulbiber

Sosu İçin;

1 su bardağı Yoğurt

1/2 çb Sıvıyağ

1 adet yumurta

Tarifi;







Soğanlar küp küp doğranır, zeytinyağında sotelenir

İçerisine yıkanmış ince ince kıyılmış ıspanaklar ve rendelenmiş havuçlar eklenip karıştırılır, baharatlar ilave edilip alt üst yapıldıktan sonra soğumaya bırakılır,

Sos malzemeleri iyice çırpılır,

Yufkalar ortadan ikiye bölünür,

Sos harcı fırça ile yufkaya sürülür,

Ispanak harcı yufkanın geniş kısmına dizilir, rulo şeklinde sarılır ve rulo börek kendi içine doğru tekrar sarılır,

Diğer malzemeler için aynı işlem uygulanır,

Yağlanmış tepsiye dizilir,

Üzerine kalan sos karışımı sürülür ve 200 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir,

Afiyet olsun  birkadiningunlugu‘ne tesekkurler.



Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments