Çiğköfte
2 .5 su bardağı ince bulgur
1 tane kuru soğan
2 diş sarımsak
4 yemek kaşığı isot
yarım çay bardağı sıvıyağ yada zeytinyağı
2 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 limon suyu
tuz kimyon karabiber
maydonoz
Yapılışı; bulguru 1 su bardağı suyla ıslatın.Bir kabın içerisine soğanı sarimsağı rendeleyip geri kalan bütün malzemeyi ekleyip iyice kariştırın.Bulgurun uzerine bir kismini döküp yoğurmaya başlayın.Bir müddet yoğurduktan sonra bi kısıminı ekleyin bu şekilde uc seferde ilave edin bütün harci.Ara ara su ilave ederek iyice yoğurun tamamen bulgur pisip kıvam alana kadar yoğurun en son dogranmış maydonozu ekleyip servis edebilirsiniz. Afiyetle birkadiningunlugu‘ne tesekkurler.
Hiç yorum yok:
Comments