Column Left

4 Aralık 2020 Cuma

Tahinli Cevizli Açma

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar




TAHİNLİ CEVİZLİ AÇMA

hamur için malzemeler

1 su bardağı ılık su

2 su bardağı ılık süt

1 çay bardağı sıvıyağı

3 yemek kaşığı şeker

1 adet yumurta (beyazı icine sarısı dışına )

1 tatlı kaşığı tuz

1 paket yaş veya instant maya

8 su bardagından bıraz fazla un kullandım unun kalitesini gore miktar değisebilir 

arası için

600 grm kadar tahin

Ve ince kiyim ceviz 






Bezeler için

1 yemek kaşığı dolusu tereyağı eritelim

1 çay bardağı kadar Sıvıyağı

İle karıştıralım

hamurunun yapımı

Un harıc bütun malzemeleri ilave edelim karıstıralım ve yavaş yavaş elenmıs un ilave ede ede yumuşak bir hamur yoğuralım..en son elimizi kurtarmak için biraz sıvıyağı dökup bide öyle yoğuralım ve mayalanmaya bırakalım.

Mayalanan hamurdan 20 adet beze alalim.Sıvıyagı ve tereyagı karısımı ile cay tabağı büyüklügünde acalım üst üste benzerleri koyalım dörderli beşerli sekilde.İlk açtığımız bezeden başlayarak elimizle çekiştirerek açalım. Fırca ile tahin surup cevız serpelim rulo seklınde saralım elımızde bıraz uzatalım ve kendi etrafında sararak salyangoz seklı verelim. Biraz tepsı mayasi yapalım uzerine yumurta sürelim 180 derecede kızarana kadar pişirelim yapacak olanlara kolay gelsin




Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments