Şambali Tatlısı
2 su bardağı irmik
1/2 su bardağı eritilmiş tereyağı
1/2 su bardağı şeker
1 yumurta
1/2 su bardağı hindistan cevizi
1 çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı karbonat
1/2 su bardağı yoğurt Şerbeti için
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
Öncelikle şerbetimizi kaynatıp bir kenara alıyoruz.
Hazirlanişi
Yumurta,ılık tereyağını,şekerimizi,yoğurtu ve bir cimdik tuzu bir dakika kadar çırpıyoruz. Ardından irmik,tarçın, hindistan cevizi ve bir kaç damla limon suyu sıkıştığımız karbonatımızı da ilave edip iyice kariştirip önceden yagladığımız fırın tepsimize döküp bir kaç kez yere vurarak hamurun iyice oturmasını sağlıyoruz. Hamurumuzu uzeri esit olcak şekilde bir spatula yardımı ile düzeltip üzerini bademle süsleyip önceden ısıtılmış 180 derece fırınımızda altı ve üstü kızarıncaya kadar pişirip ılık olan şerbetimizle buluşturuyoruz. Dinlenen tatlımız servise hazırdır efendim .
Afiyet bal seker olsun hatayliyimmutfaktayim
Hiç yorum yok:
Comments