Column Left

7 Aralık 2020 Pazartesi

Somun Ekmeği

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

 Somun Ekmeği 

Ön Maya Için 

1 su bardağı ılık su

1 su bardağı un

1 yemek kaşığı kuru maya

Devamı için 

1 su bardağı ılık su

1.5 tatlı kaşığı tuz 

Aldığı kadar un







Yapılışı; ön maya için unu suyu ve mayayı karıştırıp kapağını kapatın yarım saat mayası gelene kadar bekletin. Mayası gelen karışıma suyu ve kalan malzemeyi ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun 1 saat mayalandırın. Mayalanan hamuru 2 eşit ve daha fazla parçaya bölün elinizle hafif hafif bastırarak açın. Kenarlardan ortaya dogru bastırarak katlayın. Seklini verip tepsiye dizin. Tepsi mayasi için 20 dk kadar bekletin. Fırını 220 derece önceden ısıtın. Fırının içine bir kapla sıcak su koyun. Ekmeklerin üzerine çizik atip fırçayla su sürün. Kızgın fırına atın. Soğuduktan sonra tüketebilirsiniz. Afiyetle birkadiningunlugu‘ne tesekkurler.




Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments