Column Left

7 Aralık 2020 Pazartesi

Midye Baklava

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

 Midye Baklava

Hamuru için

1 yumurta

1 çay bardağı sıvıyağ

1 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı su

1 yemek kaşığı sirke

1 pkt kabartma tozu

Aldığı kadar un

Arasına koymak için

Çekilmiş ceviz yada fındık







Şerbeti için

4 su bardağı şeker

3.5 su bardağı su

1 yemek kaşığı sıvıyağ

Yarım limon suyu yada 2 parça limon tuzu

Açmak için

Yarım kg Nişasta

1 pkt kabartma tozu

Aralarını yağlamak için

125 gr tereyağı

1 çay bardağı sıvıyağ

Yapılışı; hamur malzemelerinden yumusakca bir hamur yoğurun. Yarım saat kadar dinlenmeye bırakın. Dinlenen hamuru 20 eşit parçaya bölün. Açmak için nişasta ve kabartma tozunu karıştırın. Her bezeyi servis tabağı kadar açın. Aralarına nişasta sürerek üst-üste koyun. Acabildiginiz kadar açıp hamuru büyütün. En son bezenin üzerine nisasta sürmeden sıkıca rulo yapın. Yaptığımız rulodan 1 parmak kalınlığında parçalar kesin. Her parçayı hafifçe açın. Arasına ceviz koyup kapatın tepsiye dizin. Bir tencerede tereyağı ve sıvıyağ eritin. Süzün ki tereyağının tortusu kalmasın. Hazırladığımız hamurun üzerine yağı döküp 180 derece fırında pişirin. Şerbeti için şekerle suyu 15 dk harlı ateşte kaynatın üzerine limon tuzu ve sıvıyağ ekleyip 5 dk daha kaynatın. Soğumaya bırakın. Pişen baklavalarımız soğuk şerbet ılık olacak. Ne kadar çıtır yapmak isterseniz şerbetin sıcaklığı o kadar önemli eğer çıtır isterseniz soğuğa yakın olsun. Şerbetini verip dinlenmeye bırakın. Afiyetle birkadiningunlugu‘ne tesekkurler.



Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments