Antakya mutfağından bir tarif denedim. Dolmaların şahı deniyor kendilerine..E tabi hem kızartmalı hem kıymalı 😅 Karşınızdaa şıhıl mahşi 😋 Görüntü sizi yanıltmasın, lezzeti 👌🏻
1 kilogram kabak
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet soğan
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı domates salçası
500 gram dana kıyma
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 avuç doğranmış maydanoz
Salçalı Naneli Su İçin:
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı kuru nane
🥄 Kabakları yıkayıp çatal yardımıyla dışına şekil verdikten sonra ikiye bölüp içlerini oyuyoruz. Kabakları kızgın sıvı yağda hafif yumuşayana kadar kızartıyoruz. Ayrı bir tencerede sıvı yağ ile soğanları yumuşayana kadar kavuruyoruz, dolmalık fıstıkları da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.Domates salçasını da ekleyip kavuruyoruz. Kıymayı ekleyip üzerine tuz, karabiber ve pul biberi de ekleyip kıyma, suyunu çekip kavuruyoruz. Nohutu da ekliyoruz. Son olarak doğranmış maydanozu ekleyip karıştıyoruz ve ocaktan alıyoruz.Kabakların içerisini harçla dolduruyoruz. Isıya dayanıklı kaba dizdiğimiz kabakların üzerine salçalı, naneli su ekliyoruz vee 180 derece fırında 30 dakika pişiriyoruz.
Dilerseniz servis ederken yanına yoğurt da ekleyebilirsiniz 😋
📌 Oyduğumuz kabakların içini atmayın. Tavsiyem onunla kahvaltıya omlet yapın, enfes oluyor
Hiç yorum yok:
Comments