Column Left

29 Aralık 2020 Salı

Patatesli Poğaça

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

 patatesli poğaça 😋 E o zaman tarif...

1 su bardağı süt

1 su bardağı ılık su

1 yemek kaşığı instant maya

1 su bardağı sıvı yağ

1 yemek kaşığı tuz

6-6.5 su bardağı un

1 adet yumurta

1 yemek kaşığı şeker







İçi için:

5 adet patates

1 adet kuru soğan

1.5 demet maydonoz

1 çimdik karabiber

1 çorba kaşığı salça

Üstü için:

1 yumurta

Susam veya çörek otu

Önce patateslerimizi ocağa koyalım ki haşlansın. Patateslerimiz haşlanırken biz un hariç tüm hamur malzemelerimizi yoğurma kabımıza alıp karıştıralım. Ardından unumuzu ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Hamurumuzu dinlenmesi ve mayalanması için üstünü kapatıp 1 saatliğine kenara alalım. Haşlanan patateslerimizi soyup bir kapta çatalla ezelim. Ezerken açmak için az miktarda süt kullanabilirsiniz. Patateslerimiz soğurken haydi iç hazırlamaya 🤓 İncir ince doğradığımız ya da robottan geçirdiğimiz soğanları tavaya alalım ve kavuralım. Üzerine maydonozu, salçayı ve baharatları da koyup karıştırdıktan sonra patatesleri ilave edelim. Tavada iyice karıştırdıktan sonra soğuması için bekleyelim. Hamurumuz da hazır olduğunda poğçalarımıza dilediğimiz şekilleri verip yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim. Üzerlerine yumurta sürüp, susam veya çörek otuyla süsleyelim. Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırına verelim ve üzeri kızarana kadar pişirelim. Sonra çayımızı da yudumlayarak afiyetle yiyelim 😋

📌 İçine koyacağımız malzemeler damak tadımıza göre değişebilir. Soğansız, salçasız veya maydonozsuz da yapabilirsiniz arzunuza göre.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments