Column Left

10 Aralık 2020 Perşembe

SARMA KADAYIF

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

 SARMA KADAYIF

500 gr tepsi için:

Yarım kilo tel yaş kadayıf

250 gr (fıstık ,fındık, ceviz vs)👈🏻seçim sizin.

.200 gr tereyağ

Yarım çay bardağı sıvıyağ 👈🏻olmasada olur.

Şerbet için:

3 su bardağı şeker

3’5 su bardağı su

1 dilim limon suyu







(Şerbet kaynamaya başladıktan sonra 15 dk kaynamalı koyu bir kıvam olsun.Baklava şerbeti gibi olmalı.Ocaktan almaya yakın limon suyunu ekleyip bir iki dakika kaynadıktan sonra ocağın altı kapatılmalı.

.Kadayıfların hazırlanışı:

Öncelikle tereyağınıza sıvıyağ katıp eritin.

.Kadayıflarınızı uzun şeritler halinde düz zemine serip önce kaşık yardımı ile her yerine eşit şekilde yağ gezdirin.

.İri çekilmiş fıstıklarınızı kadayıfın ortasına dökün.

.Bir ucundan başlayarak rulo şeklinde sarmaya başlayın.

.Tepsinizin boyutuna göre yerleştirin.İsterseniz yuvarlayabilrisiniz.

.Bu şekilde tepsinizi doldurun.Fırına vermeden önce kalan yağınızı kadayıfların üzerine gezdirip dökün.

.Önceden ısıtılmış 180 C fırının orta bölümünde pişirin.

.Fırından çıkan tepsiniz sıcaklığı gitmeden sıcak şerbet döküp ister balkonunuza ister pencere önüne koyup bekleyin.

.Sakın üzerini kapatmayın çıtır olmasını engellemiş olursunuz.

.Deneyenlere şimdiden afiyet olsun..

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments