Column Left

10 Aralık 2020 Perşembe

AYVA TATLISI

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

 AYVA TATLISI

3 büyük adet ayva için👇🏻

Öncelikle soyduğunuz ayvaları ortadan ikiye kesip içindeki çekirdekleri bi tabağa alın.

.

Kararmaması içinönce limonlu suya atın kabuklarını tencerenizin altına döşeyin.

.

Soyma işlemi bitince limonlu suyun içinden alıp tencerenizin üzerine yerleştirin

.

.Her yarım ayvanın içine 2 kaşık toz şekeri atın

İçine Yarım nar taneleri







Ve Ayıkladığınız ayva çekirdeklerinizde ekleyip üzerine 1-1’5 su bardağı su ekleyin isterseniz çubuk tarçınla lezzetlendirebilitsiniz.

.

Bu şekilde tencerenizin kapağını kapatıp yaklaşık 30-40 kontrollü şekilde kısık ateşte kaynatın.

.

.Ayvalarınız küçük ise şeker sayısını ve su sayısını azaltın lütfen.

.

Pişen ayvalarınızı istediğiniz gibi süsleyip sunum yapabilirsiniz.serifenin_mutfagii

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments