AYVA TATLISI
3 büyük adet ayva için👇🏻
Öncelikle soyduğunuz ayvaları ortadan ikiye kesip içindeki çekirdekleri bi tabağa alın.
.
Kararmaması içinönce limonlu suya atın kabuklarını tencerenizin altına döşeyin.
.
Soyma işlemi bitince limonlu suyun içinden alıp tencerenizin üzerine yerleştirin
.
.Her yarım ayvanın içine 2 kaşık toz şekeri atın
İçine Yarım nar taneleri
Ve Ayıkladığınız ayva çekirdeklerinizde ekleyip üzerine 1-1’5 su bardağı su ekleyin isterseniz çubuk tarçınla lezzetlendirebilitsiniz.
.
Bu şekilde tencerenizin kapağını kapatıp yaklaşık 30-40 kontrollü şekilde kısık ateşte kaynatın.
.
.Ayvalarınız küçük ise şeker sayısını ve su sayısını azaltın lütfen.
.
Pişen ayvalarınızı istediğiniz gibi süsleyip sunum yapabilirsiniz.serifenin_mutfagii
Hiç yorum yok:
Comments