Column Left

10 Aralık 2020 Perşembe

TİRAMİSU

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

 TİRAMİSU

Kek için:

.2 yumurta

.1 büyük çay bardağı şeker

.1 büyük çay bardağı yoğurt

.1 büyük çay bardağı sıvıyağ

.1.5 su bardagı un unun kalitesine gore degisir kontrollü dökün lütfen akıcı bir kıvam olmalı yoğun olmamalı.

.2-3 tatlı kaşığı kakao

.1 kabartma tozu

.1 vanilya

.ıslatmak için:Yarım su bardağı süt,1 çorba kaşığı nescafe







.Muhallebisi için:

.2 su bardağı süt

.2 çorba kaşığı un

.Yarım su bardağından biraz fazla şeker

.1 yumurta sarısı

.1 çorba kaşığı tereyağ

.2 çorba kaşığı labne peyniri

.Üzeri için:kakao

.Hazırlanışı:Öncelikle muhallebiyi hazırlayıp soğumaya bırakalım.

.Tencereye süt,şeker,un ve yumurta ekleyip karıştıralım.

.Ocağın altını yakıp koyulaşsana kadar karıştıralım.

.Kıvam almaya yakın ocağın altını kısıp tereyağı ekleyip bikaç dakika karıştırdıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakalım.

.Muhallebinin üzerini kapatıp kabuklanmamasını sağlayın.

.Soğuyan muhallebinizin içine labne beynirini ekleyip mislerle iyice pürüzsüz olana kadar çırpın.

.Diğer yandan keki hazırlayın.Yumurta ve şeker iyice beyazlaşana kadar çırpın.

.Sonra sıvıyağ ve yoğurt ekleyip bir tur çırpın.

.En son un,kakao,vanilin,ve kabartma tozu ekleyip akıcı bir kek harcı hazırlayın.

.Yağlanmış unlanmış kalıbınıza döküp 180c fırnda orta kısım da pişirin.

.Fırınınızın içine su dolu metal kap koyarsanız ortamı nemlendirmiş olursunuz.Böylece kekiniz çatlamamış ve yumuşak olacaktır.

.Fırından çıkan kekinizi nescafeli süt ile ıslatın daha sonra orta kısmına muhallebi harcı döküp buzdolabında kendini iyice doparlayana kadar yarım saat bekletin.

.Dolaptan çıkan kekinizi kakao serperek servis yapıp

Afiyetle yiyebilirsiniz...serifenin_mutfagii

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments