Peynirli Simit Poğaça
Malzemeler
Bu ölçüden ortalama 2 tepsi poğaça elde ediyoruz
1 su bardağı ılık süt
1 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 cay bardağı yoğurt
1 çay bardağı ılık su
100 gram eritilmiş tereyağı
2 tatlı kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un 5 bardak ortalama ama ununa göre değişebiliyor az veya daha çok olabilir
Harcı
Beyaz peynir
Maydanoz
Üzeri için
2 yemek kaşığı pekmez
1 çay bardağı su
1 su bardağı kadar susam
Yapılışı
Öncelikle ılık sütümüzü yoğurma kabımıza alalım.
Şeker ve mayayı alalım 5 dakika kadar bekletelim.
Yumurta, sıvı yağ, eritilmiş tereyağı, tuz ve azar azar unu ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.
mayalanması için ılık bir ortamda bekletelim.Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde biraz daha büyük bezeler yapalım.Daire şeklinde açalım peynirli harcımızdan ekleyelim kapatıp şekil verelim.Önce pekmezli suya sonra susama batıralım ve tepsiye dizelim.Tepside en az 30 dakika tepsi mayası yaptıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında poğaçalarımızı üzerleri kızaran kadar pişirelim ve poğaçalarımız servise hazırdır.Afiyet olsun hatayliyimmutfaktayim
Hiç yorum yok:
Comments