Column Left

4 Aralık 2020 Cuma

Peynirli Simit Poğaça

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

 



Peynirli Simit Poğaça 

Malzemeler

Bu ölçüden ortalama 2 tepsi poğaça elde ediyoruz

1 su bardağı ılık süt

1 yumurta

1 çay bardağı sıvı yağ

1 cay bardağı yoğurt

1 çay bardağı ılık su

100 gram eritilmiş tereyağı

2 tatlı kaşığı toz şeker

2 yemek kaşığı kuru maya

1 tatlı kaşığı tuz








Alabildiği kadar un 5 bardak ortalama ama ununa göre değişebiliyor az veya daha çok olabilir

Harcı

Beyaz peynir

Maydanoz

Üzeri için

2 yemek kaşığı pekmez

1 çay bardağı su

1 su bardağı kadar susam

Yapılışı

Öncelikle ılık sütümüzü yoğurma kabımıza alalım.

Şeker ve mayayı alalım 5 dakika kadar bekletelim.

Yumurta, sıvı yağ, eritilmiş tereyağı, tuz ve azar azar unu ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.

mayalanması için ılık bir ortamda bekletelim.Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde biraz daha büyük bezeler yapalım.Daire şeklinde açalım peynirli harcımızdan ekleyelim kapatıp şekil verelim.Önce pekmezli suya sonra susama batıralım ve tepsiye dizelim.Tepside en az 30 dakika tepsi mayası yaptıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında poğaçalarımızı üzerleri kızaran kadar pişirelim ve poğaçalarımız servise hazırdır.Afiyet olsun hatayliyimmutfaktayim



Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments