LİMONLU MERMER TATLISI
📌Limonlu kısım çin:
-4 su bardağı su
-3 adet limonun suyu
-1 su bardağı toz şeker
-2 tepeleme yemek kaşığı un
-2,5 tepeleme yemek kaşığı buğday nişastası
-1 tatlı kaşığı zerdeçal
📌Beyaz kısım için:
-4 su bardağı süt
-1 su bardağı şeker
-4 tepeleme yemek kaşığı un
-2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
Hazırlanışı;
Öncelikle aynı anda iki ayrı tencere hazırlayalım.Malzemeleri tencereye alıp kaynayıp koyulaşana kadar pişirelim.Kalıbımıza 1 kepçe muhallebi 1 kepçe limonlu muhallebiden dökelim.Malzemeler tamamen bitene kadar bu işlemi tekrarlayalım.Kalıbımızı 10 dakika kadar ılımaya bırakalım.Ilıyan muhallebimizi 3-4 saat buz dolabında dinlendirip ertesi gün ters çevirerek servis edelim.Bir gün önceden yapılırsa çok daha güzel çıkıyor kalıptan.Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Comments