Column Left

10 Aralık 2020 Perşembe

LİMONLU MERMER TATLISI

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

 LİMONLU MERMER TATLISI

📌Limonlu kısım çin:

-4 su bardağı su

-3 adet limonun suyu

-1 su bardağı toz şeker

-2 tepeleme yemek kaşığı un

-2,5 tepeleme yemek kaşığı buğday nişastası

-1 tatlı kaşığı zerdeçal

📌Beyaz kısım için:

-4 su bardağı süt

-1 su bardağı şeker

-4 tepeleme yemek kaşığı un

-2 yemek kaşığı buğday nişastası

1 paket vanilya







Hazırlanışı;


Öncelikle aynı anda iki ayrı tencere hazırlayalım.Malzemeleri tencereye alıp kaynayıp koyulaşana kadar pişirelim.Kalıbımıza 1 kepçe muhallebi 1 kepçe limonlu muhallebiden dökelim.Malzemeler tamamen bitene kadar bu işlemi tekrarlayalım.Kalıbımızı 10 dakika kadar ılımaya bırakalım.Ilıyan muhallebimizi 3-4 saat buz dolabında dinlendirip ertesi gün ters çevirerek servis edelim.Bir gün önceden yapılırsa çok daha güzel çıkıyor kalıptan.Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments