Column Left

14 Aralık 2020 Pazartesi

Çilekli irmikli muhallebi 🍓

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

 Çilekli irmikli muhallebi 🍓


Bir litre süt

Bir su bardağı irmik

Bir su bardağı şeker

Vanilya

Altına ve aralarına koymak için kakaolu büskivi

Çilekli sos için

Yarım kilo çilek

Yarım su bardağı toz şeker

Bir buçuk yemek kaşığı nişasta eğer koyu olsun akışkan olmasın derseniz iki yemek kaşığı koyun nişastayı







Muhallebi için tum malzemeler karıştıralarak pişirilir büyük kare borcuma önce büskivi dizilir sonra muhallebinin yarısı daha sonra tekrar büskivi tekrar muhallebi soğuyup kabuk tutması için kenara alınır

Daha sonra çilekler robottan geçirilip pure haline gelir üzerine şeker ve nişasta eklenip pişirilir

Muhallebin üzerine dökülüp soğuması için dolaba kaldırılır

Afiyet şifa olsun 🥰

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments