Çilekli irmikli muhallebi 🍓
Bir litre süt
Bir su bardağı irmik
Bir su bardağı şeker
Vanilya
Altına ve aralarına koymak için kakaolu büskivi
Çilekli sos için
Yarım kilo çilek
Yarım su bardağı toz şeker
Bir buçuk yemek kaşığı nişasta eğer koyu olsun akışkan olmasın derseniz iki yemek kaşığı koyun nişastayı
Muhallebi için tum malzemeler karıştıralarak pişirilir büyük kare borcuma önce büskivi dizilir sonra muhallebinin yarısı daha sonra tekrar büskivi tekrar muhallebi soğuyup kabuk tutması için kenara alınır
Daha sonra çilekler robottan geçirilip pure haline gelir üzerine şeker ve nişasta eklenip pişirilir
Muhallebin üzerine dökülüp soğuması için dolaba kaldırılır
Afiyet şifa olsun 🥰
Hiç yorum yok:
Comments