Column Left

8 Aralık 2020 Salı

Köfteli Patlican Sarma

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

 Köfteli Patlican Sarma

Malzemeleri:

6_7 tane patlıcan

500 Gr Kıyma

3 dolu yemek kaşığı galeta unu

3 dolu yemek kaşığı beyaz un

2 tane orta boy soğan

3 diş rendelenmiş sarımsak

1tane yumurta

1tatlı kaşığı dağ kekiği

1tatlı kaşığı toz kırmızı biber







1 çay kaşığı karabiber

1çay kaşığı köri

1çay kaşığı acı pul biber

1 çay kaşığı tuz

3yemek kaşığı zeytinyağı

Sos için;

1yemek kaşığı domates salçası

1yemek kaşığı tatlı biber salçası

1.5 su bardağı soğuk su yarım çay kaşığı tuz

Yapılışı:

Soğan ve sarımsağı mutfak robotunla incecik çekelim . kıyma,unlar, baharatlar ve tüm yazılmış malzemeleri yoğurma kabına alıp yoğuralım 2-3 dakika yoğurup kabın kapağını kapatıp buzdolabına koyalım.patlicanların saplarını uç kısımlarını keselim boydan uzunlamasına ince şeritler keselim.Geniş tavada bol yağda önlü arkalı kızartalım (dikkat edelim patlicanlar pembeleşmesin) patlicanları ekmek tahtası üzerinde yan yana dizelim kalın taraflarına kıymadan biraz koparıp uzunlamasına parmak şeklinde rulo köfte yapıp patlicanların üstüne koyalım patlicanların ucundan tutup rulo şeklinde saralım borcama veya tepsiyle yan yana dizelim aralarına Domestos sivri biber koyalım .Salçaları su ve tuzu iyice çırpalım patlicanların üstüne dökelim . Önceden ısınmış fırında alt üst ayar fansız fırında 200 dc alttan ikinci rafda 35 dakika pişirelim . İsteyen üzerine kaşar peyniri rendesi serpip 10 dakika orta rafda pişirenilir.

Servis ederken sosundan üzerine bolca dökebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments