Column Left

8 Aralık 2020 Salı

Velibağ

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

 Velibağ

Malzemeleri

İki buçuk su bardağı ılık su

1 tatlı kaşığı şeker

1 paket instant kuru maya

2 çay kaşığı tuz

Aldığı kadar un

İç malzemesi için

Bir kilo patates

Yapılışı







Öncelikle mayamızı ılık suyla hazırlıyoruz aktif hale gelince un ve Tuzla birlikte güzelce yoğuruyoruz ele çok hafif yapışan yumuşak hamur yapıyoruz hamur mayalanırken bizde patatesleri soyup doğrayıp haşlıyoruz haşlanmış patatesleri eziyoruz tuzunu atıyoruz

mandalina büyüklüğünde bezeler yapıyoruz.

Toplamda 23 tane patates top yaptım hamurdan da 23 beze yapıp merdane ile az açıp patatesleri ortasına koydum ve hamuru patatesin dışını kapatıcak şekilde kapladım bezeyi elimle yuvarlayıp bu şekilde 15 dakika üzeri örtülü şekilde mayalanmaya bıraktım daha sonra ilk yaptığım bezeden başlayarak merdane ile hafif unlayarak açatım tavada önlü arkalı pişirip daha sonra dışına yağ sürdüm.



Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments