Velibağ
Malzemeleri
İki buçuk su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı şeker
1 paket instant kuru maya
2 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İç malzemesi için
Bir kilo patates
Yapılışı
Öncelikle mayamızı ılık suyla hazırlıyoruz aktif hale gelince un ve Tuzla birlikte güzelce yoğuruyoruz ele çok hafif yapışan yumuşak hamur yapıyoruz hamur mayalanırken bizde patatesleri soyup doğrayıp haşlıyoruz haşlanmış patatesleri eziyoruz tuzunu atıyoruz
mandalina büyüklüğünde bezeler yapıyoruz.
Toplamda 23 tane patates top yaptım hamurdan da 23 beze yapıp merdane ile az açıp patatesleri ortasına koydum ve hamuru patatesin dışını kapatıcak şekilde kapladım bezeyi elimle yuvarlayıp bu şekilde 15 dakika üzeri örtülü şekilde mayalanmaya bıraktım daha sonra ilk yaptığım bezeden başlayarak merdane ile hafif unlayarak açatım tavada önlü arkalı pişirip daha sonra dışına yağ sürdüm.
Hiç yorum yok:
Comments