Malzemeler
1 paket Burçak bisküvi
50 gr tereyağ
400 gr Labne peynir
1 su bardağı tozşeker
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket krema (200ml)
2 adet yumurta
1 paket vanilya
Sosu için
100 ml krema
100 gr bitter çikolata
Üzeri için çilek
Yapılışı
Bisküvileri un gibi olana kadar rondodan geçirin üzerine 50 gr oda sıcaklığında tereyağ ilave edip bisküviler ve tereyağı birbiriyle özleşene kadar karıştırın.20 cm çapında yuvarlak kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serip kalıbın etrafında arta kalan yağlı kağıdı büke büke içeri doğru katlayın. (cheesecake in kenarlarının beyaz kalmasını istiyorsanız etrafını alüminyum folya ile sarın.) Hazırladığınız bisküviyi bir bardak tabanıyla kalıba bastıra bastıra yayın ve derin dondurucuya alın.
Genişçe bir karıştırma kabına labne peynirin suyunu süzerek alın üzerine 1 su bardağı şekeri ekleyip, şeker eriyene kadar el çırpıcısı ile çırpın.Üzerine un ve nişastayı ilave edip karıştırmaya devam edin.Kremayı da ilave edip karıştırdık sonra yumurtaları karıştırarak tek tek ekleyin.En son vanilyayı koyun ve karıştırın.Karışımı derin dondurucuda beklettiğiniz bisküvilerin üzerine döküp önceden 170 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 50-55 dakika pişirin.
Sosu için kremayı küçük bir tavaya alıp ocağa koyun.Krema kaynamaya başlamadan ocaktan akın ve bitter çikolatayı ekleyin.Çikolata eriyene kadar karıştırın.
Cheesecake fırından çıkınca soğuyana kadar kalıbı açmayın.Soğuyunca servis tabağına alın üzerine çikolata sosu döküp çileklerle süsleyin.En az 1-2 saat buzdobında beklettikten sonra ikram edin.Afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Comments