Column Left

29 Aralık 2020 Salı

Chesecake

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

 Malzemeler


1 paket Burçak bisküvi

50 gr tereyağ

400 gr Labne peynir

1 su bardağı tozşeker

1 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı nişasta

1 paket krema (200ml)

2 adet yumurta

1 paket vanilya







Sosu için

100 ml krema

100 gr bitter çikolata


Üzeri için çilek


Yapılışı


Bisküvileri un gibi olana kadar rondodan geçirin üzerine 50 gr oda sıcaklığında tereyağ ilave edip bisküviler ve tereyağı birbiriyle özleşene kadar karıştırın.20 cm çapında yuvarlak kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serip kalıbın etrafında arta kalan yağlı kağıdı büke büke içeri doğru katlayın. (cheesecake in kenarlarının beyaz kalmasını istiyorsanız etrafını alüminyum folya ile sarın.) Hazırladığınız bisküviyi bir bardak tabanıyla kalıba bastıra bastıra yayın ve derin dondurucuya alın.


Genişçe bir karıştırma kabına labne peynirin suyunu süzerek alın üzerine 1 su bardağı şekeri ekleyip, şeker eriyene kadar el çırpıcısı ile çırpın.Üzerine un ve nişastayı ilave edip karıştırmaya devam edin.Kremayı da ilave edip karıştırdık sonra yumurtaları karıştırarak tek tek ekleyin.En son vanilyayı koyun ve karıştırın.Karışımı derin dondurucuda beklettiğiniz bisküvilerin üzerine döküp önceden 170 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 50-55 dakika pişirin.


Sosu için kremayı küçük bir tavaya alıp ocağa koyun.Krema kaynamaya başlamadan ocaktan akın ve bitter çikolatayı ekleyin.Çikolata eriyene kadar karıştırın.


Cheesecake fırından çıkınca soğuyana kadar kalıbı açmayın.Soğuyunca servis tabağına alın üzerine çikolata sosu döküp çileklerle süsleyin.En az 1-2 saat buzdobında beklettikten sonra ikram edin.Afiyetler olsun.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments