Column Left

29 Aralık 2020 Salı

PORSİYONLUK RULO PASTA

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

 PORSİYONLUK RULO PASTA


MALZEMELER


Keki için;


4 adet yumurta

1 çay bardağı toz şeker

3 yemek kaşığı sıcak su

1 su bardağı un

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu


Kreması için;


2 su bardağı süt

1 adet yumurta sarısı






1 çay bardağı toz şeker

2 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı nişasta

1 paket vanilya

1 paket toz krem şanti


Arası için;


3 tane muz

Damla çikolata


YAPILIŞI


Öncelikle iki ayrı kaba yumurtaların sarısı ile beyazını ayırıyoruz.Yumurta beyazlarını bir fiske tuz ile iyice kabarana kadar çırpıyoruz.Ayrı bir tarafta yumurta sarılarına toz şekeri ekleyerek çırpmaya başlıyoruz.Biraz çırptıktan sonra sıcak suyu da ilave ederek tekrar çırpıyoruz.Bu karışıma unu,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek spatula yardımıyla karıştırıyoruz.Yumurta beyazlarını sarılı olan karışıma üç seferde ekleyerek alttan üste doğru karıştırıyoruz.Hazır olan kek harcımızı yağlı kağıt serili fırın tepsisine dökerek her yeri eşit olacak şekilde düzgünce yayıyoruz.Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.Bu sırada kreması için vanilya ve toz krem şanti hariç bütün malzemeleri bir tencereye alıp karıştırıyoruz.Ocağa alıp kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz.Pişen kremaya vanilya ekleyip ılımaya bırakıyoruz.Kremamız ılıyınca içerisine krem şantiyi ekleyip mikser ile pürüzsüz bir ķıvam alana kadar çırpıyoruz.Firından çıkan keki sıcakken başka bir yağlı kağıt üzerine ters çevirip rulo şeklinde sarıyoruz.Bu şekilde soğumaya bırakıyoruz.Soğuyan keki açarak istediğiniz büyüklükte önce enlemesine sonra dik olarak kesiyoruz.Her parçaya krema sıkıp bir muz parcaları ve damla çikolata koyarak sarıyoruz.Hazır olan pastalarımızı en az üç saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.


Afiyet olsun


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments