Column Left

5 Aralık 2020 Cumartesi

Cevizpare

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

 CEVİZPARE

Malzemeler

Hamuru için

150 gram tereyağ (oda sıcaklığında)

2 yumurta

1 su bardağı ceviz (ince çekilmiş)

1 çay bardağı irmik

4 yemek kaşığı pudra şekeri

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Aldığı kadar un








Şerbeti için

3.5 su bardağı şeker

3.5 su bardağı su

3-4 damla limon

Üzeri için

1 yumurta sarısı

1 çay kaşığı sıvıyağ

Bütün ceviz

Yapılışı

Öncelikle şerbet hazırlanır.

Su ve seker 15 dakika kaynatılır ve limon suyu ilave edildikten sonra 5 dakika daha kaynatılıp ılımaya bırakın.

Derın bir kapta un haric bütun hamur malzemeler karıstırılır. 

Elenmis un yavaş yavas ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edılir.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanır. Üzerine bütün cevizler bastırılır.

Yan kısımlarına yumurta sarısı ve sıvıyağ karışımı sürülür.

Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirilir.

Pistikten sonra 5 dakika beklenir ve ılık serbet dökülür.

Birkaç saat dinlendirildikten sonra servis yapılır.

Afiyet olsun keyfi.tadinda

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments