CEVİZPARE
Malzemeler
Hamuru için
150 gram tereyağ (oda sıcaklığında)
2 yumurta
1 su bardağı ceviz (ince çekilmiş)
1 çay bardağı irmik
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Şerbeti için
3.5 su bardağı şeker
3.5 su bardağı su
3-4 damla limon
Üzeri için
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı sıvıyağ
Bütün ceviz
Yapılışı
Öncelikle şerbet hazırlanır.
Su ve seker 15 dakika kaynatılır ve limon suyu ilave edildikten sonra 5 dakika daha kaynatılıp ılımaya bırakın.
Derın bir kapta un haric bütun hamur malzemeler karıstırılır.
Elenmis un yavaş yavas ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edılir.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanır. Üzerine bütün cevizler bastırılır.
Yan kısımlarına yumurta sarısı ve sıvıyağ karışımı sürülür.
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirilir.
Pistikten sonra 5 dakika beklenir ve ılık serbet dökülür.
Birkaç saat dinlendirildikten sonra servis yapılır.
Afiyet olsun keyfi.tadinda
Hiç yorum yok:
Comments