BULGUR KÖFTELERİ
Malzemeler
1.5 su bardağı ince bulgur
Yarım su bardağı irmik
2 su bardağı kaynar su
4 yemek kaşığı un
1 yumurta
Tuz
İsteğe bağlı baharat
Köftesi için
200 gram kıyma
1 küçük boy rendelenmiş soğan
Tuz, karabiber
Sosu için
1 yemek kaşığı salça
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
Su
Yapılışı
Bulgur ve irmik bır kaba alınıp üzerine 2 su bardagı kaynar su eklenip kapagı kapatılarak sismesi beklenir.
Şisip soguyan bulgurun üzerine yumurta un ve tuz eklenip yogrulur. Fındık büyüklüğünde yuvarlaklar hazırlanır.
Köftesi için kıyma,soğan, tuz ve karabiber yoğurularak fındık büyüklüğünde köfteler hazırlanır.
Bir tencerede salça, sıvıyağ birkaç dakika kavrulur. Üzerine köfteler eklenip yavaşça karıştırılır.
Köfteler birkaç dakika piştikten sonra bulgur köfteleri eklenir ve üzerine geçicek kadar kaynar su ve tuz eklenip pişirilir.
Afiyet olsun keyfi.tadinda
Hiç yorum yok:
Comments