Brownie
Malzemeler
5 yumurta
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı süt
1.5 su bardağı sıvıyağ
3 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
2.5 su bardağı un
Üzeri için
1 paket antep fıstıklı bitter çikolata 80 gr’lık
3 paket çikolatalı danette ( 110 gr’lık)
Yapılışı
Yumurta ve şeker birkaç dakika çırpılır.
Üzerine sut sıvıyag kakao vanilyayı ilave edip bir süre daha çırpılır. Hazırlanan karışımdan 1.5 su bardağı (300 ml) ayrılır. (üzerindeki sos için kullanılacak)
Un ve kabartma tozunu ilave edilip daha hafif bir şekilde karıştırılır.
Yağlanan dikdörtgen borcama dökülür.
Önceden ısıtılan 180 derecelik fırında pişirilir.
Tam orta kısmına bıçak batırdığınızda bıçak kuru çıkıyorsa kekiniz pişmiş demektir.
ayrılan sıvı karısım danette ve benmari usulu eritilen ccikolata karıştırılır. . Dilimlenen kekin üzerine dökülür. 1-2 saat dinlendirip servis yapılır.
(Kullandığım su bardağı ölçüsü 200 ml)
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Comments