Şeftalili Yaz Keki
Kekin orjinal tarifinde tarçın yok. Ben damak zevkime göre keke ve harmanlanan şekere bir miktar ekledim. * 2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
* 1 su bardağından biraz az toz şeker * 2 yemek kaşığı yoğurt
* 3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
* 1 tatlı kaşığı vanilya veya 2 paket şekerli vanilin
* 1 tatlı kaşığı limon veya portakal kabuğu rendesi * 1 buçuk su bardağı un
* 1 paket kabartma tozu
* 1 şeftali (ince ince dilimlenecek, şeker ve bir miktar tarçın ile harmanlanıp biraz bekleyecek)
İlk olarak fırını 180 dereceye getirin. Şeftalileri ince ince doğrayıp şeker ve tarçınla harmanlayın. 23 cm civarındaki bir kek kalıbınızı yağlayın ve alt kısmına yağlı kağıt yerleştirin (kelepçeliyse). Tereyağını, yoğurdu ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Teker teker ve çırparak yumurtaları ekleyin. Kesilmiş gibi gözükse de sıkıntı yok devam edin. Vanilyayı ve limon rendesini ekleyip çırpın. Unu ve kabartma tozunu içine eleyin, çırpın. Spatula ile alttan üste, harcı söndürmeden iyice karıştırın. Kaba dökün ve üstünü düzleyin. Şeftalileri aralık bırakmadan dizin. Parmağınızla şeftalilere bastırmayın ki pişerken üstte kalsın. Yaklaşık 1 saat kadar pişirin. Üzeri çok kızarırsa folyo ile kaplayın pişirmeye devam edin. Ilık ılık indirin mideye 😊 afiyet olsun 💕
Hiç yorum yok:
Comments