Column Left

21 Ocak 2021 Perşembe

Pratik Lokmalık Şerbetliler

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar





 💎🍴Pratik Lokmalık Şerbetliler


🥣Malzemeler

125 gram oda sıcaklığında tereyağ

Yarım çay bardağı+4 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet yumurta

1 çay bardağı irmik

1 türk kahvesi fincanı toz şeker

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

3 su bardağı un

1 su bardağı öğütülmüş ceviz


Şerbeti için;

2,5 su bardağı şeker

2,5 su bardağı su

1 parça limon


Üzeri için:

1 yumurta beyazı

Dövülmüş ceviz


🥣Hazırlanış:

Serbet icin şeker ve su tencereye alınır, kaynayınca altı kısılıp limon parcası eklenir 10 dakika altı kısıkta kaynatılır, ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.

Hamur icin un hariç tum malzemeler bir kaba alıp macun kıvamına gelene kadar karıstırılır.

Üzerine un ilave edip yoğurulur, ceviz eklenir.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlak şekil verilir,önce yumurta akına daha sonra cevize batırılıp tepsiye dizilir.

180 derecelik fırında hafif kızarana kadar pişirilir.

Tatlılar fırından çıkar çıkmaz dikkatli bir şekilde bir borcama alınır, zaman kaybetmeden üzerine soğumuş şerbet gezdirilir.📌tatlı sıcak, şerbet soğuk olacak şekilde tatlıyı şerbetlendirmek gerekiyor.🙏🏼

Çok pratik oluyor👌🏼👍🏼 Deneyeceklere Afiyet Olsun🙏🏼

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments