Muzlu Ballı Pamuk Pasta
🥣Malzemeler:
4 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı sıcak su
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması İçin:
3 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı pınar labne
🥣Hazırlanış:
Krema icin labne ve vanilya hariç tum malzeme karıştırılarak pişirilir ocaktan alınır,kremanın üzerine değecek şekilde buzluk poşeti ile kapatılarak soğumaya alınır,ılıyınca labne ve vanilya eklenip birkaç dakika çırpılır kenara alınır.
Pandispanya için yumurtaların beyazları kopük köpük olana kadar cırpılır kenarda bekletilir,yumurtanın sarıları ayrı bir yerde şeker ve sıcak su ile beyazlayana kadar çırpılır,daha sonra un,nişasta,vanilya ve kabartma tozu eklenir el blenderi ile ezilir.
Pürüssüz olunca ayrılan yumurta beyazına parça parça eklenir,kaşık ile alttan üste karıştırılır.
Yağlı kağıt serili tepsiye dökülür,yaklaşık 5-6 dakika pişirilir.(kızarmayacak)
Fırından çıkar çıkmaz fırın tepsisinin üzeri bir bez ile örtülür soğumaya bırakılır.
Soguyan pandispanya eşit 4 parcaya bolünür aralarına krema,muz ve bal gezdirilir üst üste kapatılır. Kalan krema pastanın dısına sıvanır ve file badem ile kaplanır,1 saat dolapta dinlendirilir,🍯bal ile servis edilir.
🍯Çok pratik ve tadanların hazır sandıgı nefis bir pasta😍😍
🍴Deneyeceklere afiyet olsun😍😍
Hiç yorum yok:
Comments