YALANCI TİRAMİSU
↘️Malzemeler
* 32 adet kedidili bisküvi
Muhallebi İçin;
* 1 adet yumurta sarısı
* 1 çay bardağı un
* 1 çay bardağı nişasta
* 1 su bardağı şeker
* 1 paket vanilya
* 1 litre süt
* 300 g labne peynir
Kedidili Bisküvileri Islatmak İçin;
* 2 su bardağı süt
* 1 yemek kaşığı granül kahve
* 1 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için;
* Kakao
1. İlk olarak tatlımızın muhallebisini hazırlayalım. Bunun icin uygun bir tencereye yumurta sarısı, un, nisasta, şeker, vanilya ve sütü alarak pürüzsüz bir kıvam alana kadar tel çırpıcı ile çırpalım.
2. Daha sonra tenceremizi ocağa alarak orta ateşte muhallebimiz koyulaşıp göz göz olana kadar pişirelim.
3. İstediğimiz kıvama gelen muhallebiyi ocaktan alalım ve ılımaya bırakalım.
4. Muhallebimiz ılırken bizde kedidili bisküvilerimizi kalıbımızın boyutuna göre ayarlayalım ve eşit bir şekilde hepsini keselim. Kenarlarına dizmek icin 24 adet kedidili bisküvi yeterli geldi.
5. Uygun bir kase içerisine süt, kahve ve şekeri alarak kahve çözünene kadar karıştıralım.
6. Ilıyan muhallebimize labne peynirimizi ekleyelim ve mikser ile 3-4 dakika kadar çırpalım.
7. Kestigimiz kedidili biskuvilerimizi hazırladıgımız sute batırıp cok fazla bekletmeden cıkartalim kestigimiz kismı yukarı bakacak ve şekerli kısmı da dışa gelecek şekilde kalıbımıza yerleştirelim.
8. Bisküvilerimizi yerleştirdikten sonra muhallebimizin yarısını boşaltalım ve eşit olacak şekilde yayalım.
9. Muhallebimizin üzerine kalan kedidili bisküvi parçalarını süte batırarak boşluk kalmayacak şekilde yerleştirelim.
10. Kalan muhallebiyi de bisküvilerin üzerine dökelim ve yayalım.
11. Tekrar muhallebimizin üzerine kedidili bisküvilerimizi ıslatarak yerleştirelim.
12. Tatlımızın üzerini streç ile kapatalım ve 1 gece buzdolabında dinlendirelim.
13. Tatlımızı dolaptan aldıktan sonra uygun bir servis tabağına acele etmeden, dikkatli bir şekilde çıkartalım.
14. Son olarak üzerine kakao serpelim ve dilimleyerek servis edelim. Afiyet olsun.yemek_kelebegi
Hiç yorum yok:
Comments