İNCİR KURABİYE
Malzemeler
-250 gram oda sıcaklığında Teremyağ
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 çay bardağı toz şeker
-2 yemek kaşığı yoğurt
-1 adet yumurta
-1 çay kaşığı kakao
-1 paket vanilya
-yarım paket kabartma tozu
-yaklaşık 5-6 su bardağı un
iç harcı için :
-13 adet kuru incir
-3 yemek kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı Teremyağ
-1 çay bardağı su
-1 su bardağı ceviz veya fındık
-1 çay kaşığı tarçın
Yapılışı :
Karıştırma kabına un hariç butun malzemeleri koyup karıştıralım yavaş yavaş unu da ekleyelim ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
İç harcını için;
incirleri yıkayıp küçük küçük doğrayalım üzerine suyu, teremyağı ve şekeri de ekleyelim suyunu çekene kadar pişirelim.Ocaktan alıp ceviz ve tarçını da ekleyip karıştıralım ve soğuması için kenara alalım.
Kurabiyelere şekil vermek için streç film veya buz dolabı poşetine ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elimizle açıyoruz içine bir tatlı kaşığı iç harcından koyalım.Streç filmi kapatalım elimizle kıvırıp şekil verelim ve streçi açalım incir şekli almış kurabiyeleri yağlı kağıtlı tepsiye dizelim.
Bütün hamur bitene kadar aynı işlemi devam edelim.
Önceden ısıtılmış 180 derece alt üst ayarda fırında hafif pembeleşene kadar pişirelim.
Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpelim .
Afiyet olsun 😋yemek_kelebegi
Hiç yorum yok:
Comments