Column Left

10 Aralık 2020 Perşembe

PUF PUF PASTAHANE POĞAÇASI

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

 PUF PUF PASTAHANE POĞAÇASI

📌MALZEMELER;

-3 su bardagı ılık sut(250 ml bardak olcusu)

-1 su bardagı sıvıyag(250 ml)

-1 tane yas maya

-2 dolu tatlı kasıgı tuz

-3 yemek kasıgı seker

-Aldıgı kadar un(yaklasık 1 kilo 200 gr)

Üzeri için;

-Yumurta sarısı







Hazırlanışı;


Yoğurma kabına un haric butun malzemeleri karıstırıp yavas yavas unu ekleyerek yumusak ele yapısmayan bir hamur elde ediyoruz.Yoğururken elinizi yaga batırırsanız kıvamını kolay anlar ve kolay yoğurursunuz.Streç dilim kapatarak mayalanana kadar dinlendirelim..Mayalan hamuru tekrar yogurup istediginiz ici kullanarak istediginiz sekiller verip 10 dakika tepsi mayası yapıp uzerlerine yumurta sarısı surup 200 derece turbo bolumde ıyıce kızarana kadar pisirin.


↘️↘️↘️↘️↘️↘️↘️↘️↘️↘️↘️

Püf nokta;

📌Hamuru yoğurma aşamasında unu mutlaka yavaş yavaş ekleyin.Hafif ele yapışan bi kıvamı olduğu için toparlama aşamasında un degil mutlaka sıvıyağla toparlayın.

📌Mutlaka fırının turbo bölümünde pişirin.

📌Son bi önerim var sizlere.Poğaça gibi yumuşak hamur işlerinizde mutlaka Efsane yada Yüksel un kullanın. Emin olun farkı sizde anlayacaksınız.yemek_kelebegi

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments