Column Left

10 Aralık 2020 Perşembe

ARAP TAVA

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

 ARAP TAVA

-600 gr. kıyma

-5 adet patates (orta boy)

-5 adet yeşil biber

-2 adet kırmızı biber

-2 adet domates

-2 adet kuru soğan

-8-9 diş sarımsak

-1 yemek kaşığı domates salçası

-1 yemek kaşığı biber salçası

-1 yemek kaşığı tereyağı

-1 Tatlı kaşığı pulbiber

-1 tatlı kaşığı karabiber

-1 çay kaşığı kimyon

-3 çay kaşığı tuz

-yarım çay bardağı zeytinyağı

-1 su bardağı su







Hazırlanışı;


Arap tavası icın sebzeleri temizleyıp yıkayalım.Hepsıni kup dograyalım.Butun dogradıgımız sebzeleri tepsiye koyalım.Kıymayı ilave edelim.Üzerine salçaları, tuzu, baharatları, yağı ve suyu koyup iyice karıştıralım.Tepsiye yayıp elimizle bastıralım.200 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dakika pişirelim.Eğer suyu az gelirse su ilavesi yapalım.Üzeri iyice kızarınca fırından alalım.Yanına bulgur pilavı ve cacıkla servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments