Limonlu pamuk kek
4 yumurta (yumurta büyükse 3 yeterli)
150 gr toz seker(
200 gr oda isisinda yumusamis tereyagi
1 limonun kabugunun rendesi ve suyu
250 gr un
1 paket kabartmatozu
Üzerinin glazuru icin:
1 su bardagi pudra sekeri
Yarim limon suyu
Yapilisi:
Öncelikle firin 160 derecede isitilmaya baslanir, baton kalip tereyagi ile yaglanip bir kenara alinir.
Önce oda isisinda yumusamis tereyagi ve toz seker karistirma kabina alinip 2,3 dakika cirpilir üzerine yumurtalar tek tek ilave edilerek her biri karisana dek cirpilir kalan malzemelerde eklenip topaklik kalmayacak sekilde mikserle karistirilip kaliba alinir üzeri düzlenip önceden isitilmis firinda yaklasik 40 dakika pisirilir.
Firindan alinca sicagiyla servis tabagina ters cevrilir tamamen sogumasi icin bir kenara alinir.
Üzerinin glazuru icin pudra sekeri bir kaba alinip üzerine yarim limon suyu koyu bir karisim olacak sekilde eklenip karistirilir tamamen soguyan kekin üzerine gezdirilip bir kac saat dinlendirilip servis edilir.
Hiç yorum yok:
Comments