LİMONLU SOSLU KEK
MALZEMELER
4 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 büyük limonun suyu ve kabuğunun rendesi
3 yemek kaşığı nişasta(mısır/buğday)
2,5-3 su bardağı un
1,5 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
İsteğe bağlı yarım çay kaşığı zerdeçal
Limon sosu için;
1 büyük limonun suyu
4 yemek kaşığı pudra şekeri
YAPILIŞI
Öncelikle derin bir kapta yumurta ve toz sekeri iyice cırpıyoruz.Krema kıvamına geldiginde içerisine sıvı yagı,sut,limon suyu ve kabuğunun rendesini ilave edip tekrar çırpıyoruz.En son kuru malzemelerin hepsini eleyerek sıvı karışıma ekleyip spatula yardımıyla homojen bir kıvam alana kadar karıstırıyoruz.Yaglayıp hafif unladıgımız kek kalıbına harcımızı döküyoruz.Tezgaha bir kaç kez sertçe vurarak havasını aldıktan sonra önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişmeye bırakıyoruz.Kekimiz piserken sosu icin bir kapta limon suyu ile pudra şekerini iyice karıştırıyoruz.Fırından cıkan kekimiz soguduktan sonra servis tabağına ters çevirip hazırlamıs olduğumuz sosu üzerine gezdiriyoruz.sunum_agaci
Hiç yorum yok:
Comments