Kuru Kayısılı Kek
Malzemeler;
3 adet Yumurta
1 su bardağı Süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
2 paket Kabartma Tozu
1 paket Vanilya
1 çay bardağı Kuru Kayısı
1/2 çay bardağı Çekilmiş Fındık
Aldığı kadar un
Kaplaması için : Susam
Dilim Kek Kalıbı
Tarif:
Yumurta ve şeker köpürsene kadar çırpılır,
Süt, sıvı yağ, vanilya eklenip çırpılır,
Dogranmış kuru kayısı, fındık aldığı kadar un ve kabartma tozu da eklenip iyice cırpılır,
Kek kalıbı Margarin ile yağlanır,
Yağın üzerine susam serpilir,
Kek harcı kalıba dökülür,
175 derecelik ısıtılmış fırında pişirilir,
Pişip pişmediğine kürdan ile bakabilirsiniz
Afiyet olsun 😋🧁🥰
Hiç yorum yok:
Comments