Column Left

8 Aralık 2020 Salı

Cevizli Tahinli İstiridye Tatlısı

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

 Cevizli Tahinli İstiridye Tatlısı

Malzemeler ;

125gr Margarin

1/2 çay bardağı Sıvı Yağ

1 çay bardağı iri çekilmiş Ceviz

1 adet Yumurta

1 çay bardağı İrmik

1 çay bardağı Tahin

1 paket Kabartma Tozu

1 paket Vanilya

Şerbeti İçin;

2 su bardağı Toz Şeker







2,5 su bardağı Su

1 dilim limon

Üzeri İçin;

Toz Fıstık (isteğe göre)

Tarif;

Oncelikle  serbet hazırlanır, tüm malzemeler bir tencereye konur ve ocaga alınır kaynamaya baslayınca altı kısılır 10 dakika daha kaynadıktan sonra Ocak’tan alınıp soğumaya bırakılır,

Oda ısidaki margarin, sıvıyağ, yumurta, tahin, irmik, bir kaba alınır iyice karıstırılır, vanilya ve ceviz ilavesi edilip tekrar karıştırılır,

Son olarak un ve kabartma tozu eklendikten sonra iyice yogrularak yumusak bir hamur elde edilir,

Hamurdan ceviz büyüklügünde parçalar kopartılır,

El yardımı ile su damlası sekili verilir ve bıcak ile üzeri cizilerek sekıl verilir,

170 derece ısıtılmıs fırında alt ust kızarana kadar pisirılir,

Fırından cıktıktan 1-2 dakika sonra soğuk şerbet dokülür ve soğumaya bırakılır,

Afiyet olsun 💕💕💕🌈



Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments