Pratik Kabak Topları
2 dilim Kabak
1 bardak toz şeker
1 paket petibör Bisküvi
1/2 çay bardağı çekilmiş ceviz
Dışı için ; Hindistan cevizi
Tarif;
Kabak sekere yatirılır, suyunu salması beklenır (sekerin miktarını damak tadınıza gore arttırabilir ya da azaltabilirsiniz)
Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir,
Kabak tatlısı soğumaya bırakılır,
Çatal ile iyice ezilir,
İcerisine ufalanan bisküviler eklenir karıstırılır ve bisküvilerin yumusaması için 10 dakika beklenir.
Cevizi de ekledikten sonra güzelce yoğurulur,
Sekil verilir ve hindistan cevizine bulanir, oda sıcaklıgında veya buzdolabinda saklayabilirsiniz
Afiyet olsun 😋☺️👍🏻
Hiç yorum yok:
Comments