Column Left

8 Aralık 2020 Salı

Çilek Soslu & Muhallebili Kek

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

 Çilek Soslu & Muhallebili Kek 🍓🥧

Karantina günlerinde gözümüz gönlümüz açılmasın mı 😍 Hemen malzemeleri sayalım 🍓🍓🍓

MALZEMELER

Kek için :

5 yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı un

2 yemek kaşığı nişasta

1 paket kabartma tozu

.

.







Muhallebi için :

1 litre süt

1 su bardağının 4/3 ü kadar toz şeker

Yarım su bardağı un

Yarım su bardağı nişasta

1 yemek kaşığı tereyağ

1 paket vanilya

.

.

Çilek sos için :

Yaklaşık 600-700 gram kadar çilek ve 1 çay bardağı toz şeker ( çileklerin yumuşayıp suyunu bırakması için )

Sosu için ise ;

Çileklerden çıkan suyun üzerine 2 su bardağını tamamlayacak kadar su

2 yemek kaşığı nişasta

2 yemek kaşığı toz şeker

.

.

YAPILIŞI :

İlk olarak çilekleri küçük küp şeklinde kesin ve bir kaseye alın üzerine 1 çay bardağı toz şekeri döküp yumuşaması için yaklaşık 2 saat kadar bekletin. İkinci olarak kek için bütün malzemeleri çırpın ve bir borcama alarak önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Kek pişerken muhallebisini hazırlayın. Tereyağ ve vanilya hariç bütün malzemeleri karıştırıp pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kapatıp tereyağ ve vanilyayı da ekleyip mikser yada el blenderi ile çırpıp pürüzsüz hale getirin ve en son kek pişince üzerine döküp spatula ya da kaşık ile düzeltin. Artık son aşama olarak üzerinin çilek sosunu hazırlayın. Şeker ile bekleyip suyunu bırakmış olan çileklerin suyunu süzün ne kadar su çıkarsa üzerini 2 su bardağı edecek kadar su ekleyerek tamamlayın ve bir tencereye alın. İçerisine nişasta ve toz şeker ekleyerek kaynayana kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve içerisine doğradığınız çilekleri atıp karıştırın. Ve artık son aşama olarak çilek sosuda muhallebili kekin üzerine dikkatli bir şekilde döküp düzeltin. İşte pastamız hazır 😍 En az 5-8 saat hatta mümkünse 1 gün dolapta beklerse çok daha lezzetli olacaktır 😋

Deneyeceklere şimdiden afiyetler olsun

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments