Hindistancevizli Havuç Rulosu
Havuç kısmı için
1 kg havuç
1 su bardağı su
1 su bardağı şeker
1 pkt vanilin
1 pkt petibör bisküvi
Hindistancevizli kısım için
1 paket toz kremşanti
1 su bardağı süt
2 su bardağı hindistancevizi
Hazırlanışı
Havucu soyup rendeleyin.
Tencereye koyup üzerıne suyunu ve sekerıni ilave edip yumuşayana kadar pişirin. Vaniyayi ekleyip altını kapatın.
Biraz soğuyunca üzerine kırılmış biskuviyi ekleyip yoğurun.
Hindistancevizli kısim için sütle krem şantiyi çırpın üzerine hindistan cevizini ilave edip karıştırın dolaba koyun.
Zemin üzerine 2 kat streç film seriyoruz.
Üzerine eşit bir şekilde havucu yayıyoruz.
Üzerine hindistancevizli kısmı yapıp rulo yapıyoruz.
Strecle sarip buzluğa kaldırın enaz 3 saat bekletin.
Daha sonra dilimleyip servis edebilirsiniz birkadiningunlugu‘ne tesekkurler.
Hiç yorum yok:
Comments