Column Left

29 Aralık 2020 Salı

Havuç Dilimli Baklava

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

 





Havuç dilimli baklava

Malzemeler

1cay bardağı süt

2 kasık yoğurt

1 yumurta

2 yemek kasık tereyağı

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 yemek kaşığı sirke

1 paket kabartma tozu

Aldığı kadar un (ele yapışmayan yumusak bir hamur olucak)

Hamur açarken aralarına

1 su bardağı un

1su bardağı nişasta

Şerbeti için

4 su bardağı şeker

5 su bardağı su

2-3 damla limon


Hazırlanışı

2 kasık sıvı yağ küçük bir tencerede hafif yakıyoruz. Üzerine sütü tereyağını ekliyoruz. Iliyincada diğer malzemeleri karıştırıp yoğurmaya başlıyoruz. Yumuşak bir hamur olucak .10 dk dinlendirip küçük bezelere ayırıyoruz üstüne nemli bir bez örtüp yarım saat dinlendiriyoruz.dinlendikten sonra ayrı bir kapta 1 su bardağı nisasta ile 1 su bardağı un ile karıştırıyoruz .her bir bezeyi tabak büyüklüğünde açıp aralarına nişastalı karışımdan sürüp 3er tane seklinde tabak büyüklüğünde açtığımız bezeleri oklava ile açıyoruz. Her bir katı hafif eritilmis tereyağı ile yagliyoruz .15 kat yaptıktan sonra çekilmiş fındıkları döküyoruz. Aynı şekilde üzerine 15 kat daha yapıyoruz.

Açma işlemi bittikten sonra dilimliyoruz. Daha sonra üzerine sıvı yağı biraz yaktıktan sonra baklava üzerine döküyoruz.180 ° önceden ısıtılmış fırında 40-45 dk üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra tatlı sıcak serbet soğuk bir şekilde döküyoruz.

Afiyet olsun 🧡

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments