Havuç dilimli baklava
Malzemeler
1cay bardağı süt
2 kasık yoğurt
1 yumurta
2 yemek kasık tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (ele yapışmayan yumusak bir hamur olucak)
Hamur açarken aralarına
1 su bardağı un
1su bardağı nişasta
Şerbeti için
4 su bardağı şeker
5 su bardağı su
2-3 damla limon
Hazırlanışı
2 kasık sıvı yağ küçük bir tencerede hafif yakıyoruz. Üzerine sütü tereyağını ekliyoruz. Iliyincada diğer malzemeleri karıştırıp yoğurmaya başlıyoruz. Yumuşak bir hamur olucak .10 dk dinlendirip küçük bezelere ayırıyoruz üstüne nemli bir bez örtüp yarım saat dinlendiriyoruz.dinlendikten sonra ayrı bir kapta 1 su bardağı nisasta ile 1 su bardağı un ile karıştırıyoruz .her bir bezeyi tabak büyüklüğünde açıp aralarına nişastalı karışımdan sürüp 3er tane seklinde tabak büyüklüğünde açtığımız bezeleri oklava ile açıyoruz. Her bir katı hafif eritilmis tereyağı ile yagliyoruz .15 kat yaptıktan sonra çekilmiş fındıkları döküyoruz. Aynı şekilde üzerine 15 kat daha yapıyoruz.
Açma işlemi bittikten sonra dilimliyoruz. Daha sonra üzerine sıvı yağı biraz yaktıktan sonra baklava üzerine döküyoruz.180 ° önceden ısıtılmış fırında 40-45 dk üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra tatlı sıcak serbet soğuk bir şekilde döküyoruz.
Afiyet olsun 🧡
Hiç yorum yok:
Comments