Haşhaşlı Çörek.
Malzemeler; • 1 paket yaş maya
• 2 su bardağı ılık süt
• 1 su bardağı Zeytinyağı
• 2 adet yumurta (1inin sarısı üzerine)
• 1 kahve fincanından 1 parmak eksik Toz şeker
• 1 tatlı kaşığı Tuz
• 6-7 su bardağı Un
• 1 su bardağı Yaş haşhaş
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• 1 yemek kaşığı toz şeker
Hazırlanışı ;
• Derin bir kap içerisinde maya ılık süt ile eritilir.
Un hariç tüm malzemeler eklenir ve karıştırılır.
Aldıgı kadar un ilave edilip kulak memesi yumusaklığında hamur elde edilir.
Üzeri streç film ile kapatılır ve buzdolabında 1 gece dinlendirilir.
İşiniz acil ise 1 saat yeterli gelecektir.
Haşhaş zeytinyağı ve şeker karıştırılır.
Mayalanan hamur 3 eşit parçaya ayrılır.
Merdane ile açılabildiği kadar açılır. Ne kadar ince açılırsa o kadar iyi olur.
Her tarafına yayılacak şekilde haşhaş sürülür ve rulo sarılır.
2 parmak eninde kesilir.
Haşhaşlı kısımlar üste gelecek şekilde tepsiye dizilir.
Aynı işlem diğer hamurlar için de uygulanır.
Üzerine yumurta sarısı sürülür.
180 derecelik ısıtılmış fırında yaklaşık 30-40 dakika pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Comments